Мнозина фенове на футбола залагат на аутсайдери срещу фаворити

аутсайдери срещу фаворити

Много от феновете на спортните залози, предпочитат да залагат на аутсайдерите във футболните мачове, което може да доведе до печалби, ако сте си направили точен анализ на ситуацията. Не всички залози на аутсайдер обаче са смислени и носят очаквания успех.

Ако сте категорията на начинаещите залагащи, по-добре би било да се осланяте на прогнози от опитни типстъри, които следят събитията от близо и са информирани за всеки детайл около отборите и техния екип. Не са за пренебрегване и коефициентите на букмейкърите, които също се изграждат от професионалисти. Те са оновен ориентир по който играчите оформят окончателния си залог.

Анализаторите на на новия букмейкър Сезам, споделят, че залогът на отбори аутсайдери в дадена среща, се увеличава сравнително рязко и че все повече играчи се ориентират към, подобен тип залог.

Залозите на аутсайдера са част от стратегията предимно на по-неопитните играчи, чиято цел е предимно забавление и силна тръпка, но тя не винаги води до печалба. Това важи в пълна сила и за българското първенство, където ролите между отборите често се разменят. В средата на табличата обикновено тимовете са с изравнени сили и шансове, а понякога аутсайдера води класирането и печели мачовете, докато фаворитът изпада надолу.

Ако все пак решите да рискувате и да поставяте залозите на аутсайдери, то е добре да знаете няколко основни принципа, които работят в полза на решението ви.

 

– Аутсайдерът често е подценяван от букмейкъра

Във футбола някои отбори са силно фаворитизирани и имат популярност и силна реклама. Затова и често и букмейкърите и любителите на спортните залози лесно игнорират аутсайдерите за сметка на фаворитите. Така коефициентите на аутсайдера падат и лесно може да се възползвате от това, за да направите успешен залог.

 

– Самоувереността на фаворита подпомага аутсайдерите

Успешните футболни тимове обикновено са твърде самоуверени, поради което аутсайдерите могат лесно да ги изненадат. Просто при аутсайдерите липсва напрежението и големите очаквания, които влияят на играта и формата на фаворитите и те често играят по-разкрепостено и понякога успешно.

 

– Статистиката винаги помага при залагане

Подробното проучване на статистиката помага на залагащите навреме да забележат потенциала за добър залог за даден аутсайдер. Трябва да сте запознати с хронологията на мачовете между отборите, да следите моментната им форма и тенденциите в развитието им. Понякога аутсайдерът просто има психологическо предимство пред фаворита и може да се възползва от него.

 

– Със залози на живо може да сте гъвкави

Със залози на живо може да проявите гъвкавост в стратегията си и да спасите лош залог за аутсайдер или да използвате грешките на фаворит. Номерът е да залагате безопасно и да внимавате кога да покриете първоначалния си залог, залагайки в последния момент на другия тим.

Дори да не сме съвсем наясно с материята, лесно може да идентифицирате аутсайдера в списъците на букмейкъра. В болшинството мачове коефициентите за победа на аутсайдера тръгват от 3.00 и достигат до 5.00 или дори 7.00. Самите коефициенти зависят от оценките на букмейкърите за вероятността единият или другият отбор да спечели. Те се влияят и от това, че мнозинството залагащи се предоверяват на фаворита.

Опитните играчи винаги имат стратегия на залагане, която следват. При това помнете, че въпреки всичко математическите стратегии при залагането за аутсайдер, често ще намалят вашата банка. Първо трябва да подберете правилните пазари. После да проследите статистиката, анализите и прогнозите. Трето – да се спрете на опциите за залог, които ще ви свършат работа.

– Хендикап. Спрете се на тези от тях, при които коефициентите за съответния аутсайдер е от порядъка на 1.90 или 2.50. Така примерно в срещата между третия в класирането Славия и аутсайдера ЦСКА 1948, който е на последното място, при добри коефициенти и късмет, имате шанс за добра печалба.

– Залозите  „1X“, „X2“ и „12“ (двойния шанс). При тях може да направите залог, че аутсайдерът просто няма да загуби, дори и да не е победител, а е стигнал до равен резултат.

– Броят на головете, както и точките за аутсайдер/над.

– Броят на головете и на точките за фаворит/под. Тук залагате срещу фаворитите, като се надявате, че даденият аутсайдер ще достигне брой на головете или точките, при който букмейкърите дават коефициенти между 2.00 и 3.00.

Все пак системите за залагането на аутсайдер са трудно приложими, най-вече, защото не във всеки момент можеше да намерите подходящите мачове за такъв залог. Хората обикновено залагат на първенство и отбори, с които са добре запознати, а това стеснява избора им. В българския футбол обаче често има мачове между неравностойни противници, които разкриват възможност да се пробвате на тях. Има обаче някои стратегии за такива залози, които може да следвате.

– Домакинските мачове на аутсайдерите, които не допускат много голове у дома, при коефициенти от 1.70 до 2.10.

– Срещите за купата. Залагайки срещу фаворита, имате добри шансове, защото подобни тимове често неглижират тези срещи и излизат в тях срещу аутсайдера с резервите си. Подобен шанс ви дава и Българската футболна лига в заключителния си етап.