Британците отново се интересуват от закупуване на български имоти

България се завръща в топ 10 за купуване на имоти в чужбина през 2020 г. в рейтинговата платформа на aplaceinthesun.com във Великобритания , цитирана от вестник „Български новини“. България се класира на девето място в класацията, предшествано от Турция, Флорида, Кипър, Италия, Гърция, Португалия, Франция и Испания. Барбадос, също нова държава в списъка, класира десетото място.

Мнозина, закупени през първите години на бума, когато имотите могат да бъдат прибрани за цените на изгодни цени в мазе. черноморското крайбрежие на страната на 230 мили и високо в нововъзникващите ски курорти се развихри, като щракна на пръв поглед всеки резервен декар земя, за да изгради безброй жилищни блокове. “ Така пише статията „Време за нов поглед към българските имоти през 2019 г.?“

„Малък процент от британските купувачи все още търсят да купуват имоти на изгодни цени или да купуват къщи с намерението да се преместят в България за постоянно“, казва Бен Колинс от Collins Estates, който е специализиран в пазара за препродажба на имоти по Черноморието .