В какво да инвестирам парите си за здраве?

Покрай глобалната пандемия от COVID-19, все повече хора започнаха да търсят алтернативи на активното ходене по фитнес залите. В днешната кратка статия ви предлагаме 3-те най-добри инвестиции, които можете да направите, за да се грижите за здравословното си състояние.

Храна и Хранителни Добавки

Главният ни съвет е да ядете разнообразна и добре балансирана храна, богата на плодове и зеленчуци (за да увеличите приема на антиоксиданти, витамини и минерали). Не пестете пари от храна – това е, безспорно, най-добрата инвестиция във вашето здраве.

Що се отнася до хранителни добавки, има някои добавки, които можете да приемате, за да подпомогнете благосъстоянието си, особено през зимните месеци.

Специалистите препоръчват увеличаване приема на витамин Е (134 mg – 800 mg / ден), цинк (30 mg – 220 mg / ден), витамин С (200 mg – 2 g / ден) и особено за тези хора с нисък серумен статус на витамин D, витамин D (10 µg – 100 µg / ден).

Доказано е, че тези микронутриенти подпомагат работата на Т-клетките и В-клетките, включително при хора в напреднала възраст. Въпреки тази препоръка, държим да отбележим, че няма доказателства, че тези хранителни мерки могат да помогнат, за да се защитите от инфекция с COVID-19 или други вируси.

Мъжете могат да помислят също и за инвестиция в хранителни добавки, които по натурален начин повишават либидото и мускулния синтез като Трибулус Макс.

Жените пък, които имат нужда да свалят излишни килограми, отново могат да използват хранителни добавки на натурална основа като зеления чай с какао.

Оборудване

Разбира се, не е необходимо да купувате оборудване, защото за повечето хора е по-евтино и лесно да имат фитнес карта. Що се отнася до оборудването, най-малко ще ви трябват: регулируеми дъмбели, регулируема пейка и щанга. Ако разполагате със стая и бюджет, добавете стойка за клек, щанга и асортимент от тежести.

Ако искате да се вместите в най-бюджетния вариант, вероятно си струва да разгледаме онлайн магазините с тежести и да се сдобиете поне със следните три артикула.

Ластици

Ластиците са доста евтини и ви дават повече възможности за упражнения, които можете да изпълнявате вкъщи.
Дъмбели с променяща се тежест
Могат да бъдат скъпи, но ако имате средствата, този вид дъмбели са чудесен начин да продължите силовите тренировки у дома.

Лост

Перфектната придобивка за дома. Преди да го закупите, определете дали имате място, където да го монтирате.

Тези три инвестиции ще се изплатят многократно, защото ще ви позволят да тренирате със собствено тегло. А от вас остава само да залавяте за работа! Правете всяко упражнение толкова повторения, колкото можете до пълен отказ. Ако упражнението е твърде лесно, увеличете трудността. Например, вместо клекове с телесно тегло, можете да правите клекове на един крак. Вместо нормални лицеви опори, можете да опитате на една ръка.

Време

Безспорно, времето е най-ценния ресурс от всички! Инвестирайте време, за да научавате поне по едно нещо за своето здраве и благосъстояние всеки ден, без значение колко малко ще е то.

Научете се колко калории на ден да приемаме, какъв тип тяло имате, какви са основите на храненето, какво е адекватна хидратация и се стремете да надграждате! След година ще гледате назад и ще се изненадвате какъв голям напредък сте успели да постигнете, колко по-добре изглеждате, и най-важното, колко по-добре се чувствате!

Всеки инвестиран час в нови знания за вашето тяло ще се отплаща многократно!

Тази статия е изготвена от BAV.BG, платформа за здравословно хранене, спорт и тренировки.