Добри практики за подобряване на мобилното SEO

mobilno-seoМного се говори за мобилно SEO, а каква е статистиката за мобилното търсене?

Броят на потребителите, които търсят и пазаруват през мобилни устройства нараства значително, не само по света, но също така и в страната.
За 2014 г. статистиката на Google показва, че от използваните устройства близо 28% са мобилни устройства и 8% са таблети, като около 57% от използващите сматфони са мъже и 43% са жени.
Около 76% от тези потребители са на възраст под 40 г.
Това е полезна насочваща статистика, която може да ви ориентира за важността на мобилното SEO в контекста на предлаганите от вас продукти и профила на потребителите.

Добри практики за подобряване на мобилното SEO

Къде мога допълнителна информация за мобилното търсене?
Мобилното търсене се разви много силно последнте години и това е ясно очертана тенденция за бъдещето. Решихме да не публикуваме информация, която само след няколко месеца ще изглежда остаряла. Полезна информация за мобилното търсене можете да намерите на адрес: http://www.themobileplaybook.com

Каква е първата стъпка за да решите да правите мобилна версия на вашия сайт?
Най-добрия вариант е да ползвате Google Analytics чрез т.нар. universal analytics от Audience / Mobile / Devices. По този начин можете да проверите статистиката за ползването на вашия сайт от мобилни утройства, както и тенденциите в търсенето от мобилни устройства.
Допълнителна информация можете да намерите от Google Webmaster Tools.
Разбира се също така следва да разгледате по какъв начин изглежда вашия сайт от мобилни устройства с различна резолюция и изполваните мобилни браузъри.
На база статистиката и очертаната тенденция следва да прецените дали ви е необходим т.нар. responsive design или мобилна версия за вашия сайт.

Източник:http://www.target-box.com/