Заеми за жени – какво трябва да знаете?

Може да се случи, независимо дали търсим перфектния заем или просто сърфираме в интернет, да попаднем на реклама или оферта за заем за жени. Кредиторите все по-често решават да насочват своите предложения към конкретни демографски или социални групи. Може да се чудим в тази връзка: какво точно представляват заемите за жени? Какво ги характеризира и какви изисквания трябва да бъдат изпълнени, за да получите такъв заем?

Кредити за жени – с какво се характеризират?

Заемът за жени не се различава от нормалния заем по някакъв технически начин – целият процес работи на същия принцип. Попълваме заявлението, получаваме решение и ако то е положително, средствата се прехвърлят и след това заемът трябва да бъде изплатен. И така, с какво се характеризират тези видове заеми? На първо място, различен графичен дизайн на уебсайта и ясни фрази за тази целева група в маркетинговите материали. Не всички са наясно с факта, че  жените поемат финансови задължения по-рядко от мъжете, така че можем да говорим за неразвит пазар.

Като отправите предложението си директно към  жените, има по-голям шанс те да се интересуват от него, отколкото ако това беше поредният обикновен заем „за всички“. Това е така, защото повечето хора предпочитат рекламата и персонализираните продукти, тоест продукти, които ги привличат конкретно, независимо дали са основани на пол, възраст или интереси.

Струва си да се обърне внимание особено на последната точка, т.е. на състоянието на доходите. Банките са относително строги в това отношение и приемат само тесен каталог от източници на доходи – преди всичко възнаграждения за работа, пенсия за пенсия или инвалидност. Кредитните компании често са по-разбиращи и са готови да разглеждат издръжката, стипендиите или дори социалните помощи като доход.

Човек би очаквал името „ заем за жени “ да предполага изискване за пол. На практика обаче повечето компании, които предлагат такъв продукт, също са много склонни да отпускат заеми на мъже – в противен случай те биха загубили около 49% от потенциалните клиенти.