Какво да направите преди първата си лазерна епилация?

Преди да посетите вашия козметик за първата си сесия лазерна епилация, трябва да отделите време за подготовка. Така ще си гарантирате най-добрите резултати от процедурата. Ето какво трябва да направите:

  1. Спрете скубането на космите и кола маската. Лазерът унищожава корена на косъма, така че е от съществено значение да не скубете или премахвате космите с кола маска поне три до шест седмици преди първата си процедура. Трябва да бръснете зоната, която ще бъде третирана. Всъщност е препоръчително да обръснете мястото преди да посетите козметика си.
  2. Бръснете се. Бръсненето трябва да се случи от 24 до 48 часа преди процедурата. Въпреки че космите няма да се виждат с просто око, лазерът е в състояние да разруши техния фоликул. А и по този начин значително намалявате възможността от изгаряне.
  3. Избягвайте излагането на слънце. Две седмици преди лазерната епилация е важно кожата, която ще се третира, да се пази от слънчевите лъчи. Това включва както препичането на плажа, така и посещението на солариум. Излагането на слънце не само може да доведе до промяна в цвета на кожата след процедурата с лазер, но и слънчевото изгаряне може да причини силна болка и мехури. Повечето козметици дори няма да започнат процедурата, ако имате някакви наченки на слънчево изгаряне.
  4. Отстранете грима си, не използвайте кремове. Съставките в козметичните продукти понякога могат да повлияят на резултатите от епилацията, така че е важно кожата ви да е чиста. Това включва дезодорант, грим, лосиони, мехлеми и всичко друго, което се прилага локално върху зоната. Просто използвайте сапун и вода, за да почистите кожата, която ще се третира.
  5. Имайте предвид лекарствата, които приемате. Важно е да говорите с козметика си за лекарствата, които приемате, както перорално, така и локално. Някои лекарства могат да повлияят на ефикасността на процедурата, други пък могат да направят кожата ви чувствителна. Най-вероятно няма да се наложи да спрете приема на лекарствата, но козметикът ще коригира лечението си и ще продължи с процедурата с повишено внимание.
  6. Спрете да изсветлявате окосмяването си. Когато изсветлявате косъма, пигментът му се губи, а това ще попречи на лазера да засегне космения му фоликул. Изсветляването трябва да бъде спряно шест седмици преди лазерната епилация, което е достатъчно време корените да пораснат отново в естествения си цвят.
  7. Подгответе си подходящи дрехи за след процедурата. Не забравяйте да носите дрехи, които ще оставят третираната зона да диша. След края на процедурата козметикът ви ще намаже зоната с успокояващ локален крем, който не бихте искали да изцапа дрехата ви. А и бихте се чувствали неудобно, ако плътна дреха се докосва до раздразнената ви кожа.

Източник:  satorilaser.bg