Какво е външно счетоводство и защо се налага да имате такова?

В тази статия ще се спрем на някой основни неща свързани с това защо имате нужда от счетоводител, от външно счетоводство.

Външното счетоводство се предпочита от по-малки фирми и компании на които има трябва счетоводител, който да отразява всички документи като приходи, разходи, касови отчети, банкови извлечения и операциите по тях. Също така да декларира вашите данъци и осигуровки, да ви консултира и да води кореспондеция с данъчните служби.

Повече за счетоводна кантора в София и Благоевград Митков Консулт ЕООД, можете да видите на нашият сайт. Ако имате въпроси или нещо което конктретно Ви вълнува, можете да направите вашето запитване по имейл или на телефона на счетоводната кантора.

Какви са ползите да ползвате външно счетоводно обслужване?

Външното счетоводство ви позволява да постигне всичко, което желаете в счетоводната и фирмената отчетност, то отразява всичко което се е случило в предходен период или до момента.

Спестява Ви пари ,тъй като не се налага да наемете човек на място при вас, да плащата отделно заплата и осигуровки, цената е значително по-ниска, не трябва Вие да се грижите за счетоводните софтуери и тяхната актуализация, както и да следите работата на счетоводителя.

Спестявате време, тъй като не е необходимо да водите допълнителна кореспонденция освен за текущият документооборот и да питате как върви състоянието на фирмата до момента.

Ние като счетоводна кантора, която държи на качеството, точността, коректността и навременното изпълнение и подавате на информация към държавните органи и институции, се стремим да удовлетворим нужните и на нашите клиенти и да сме изключително изрядни и към държавата. На мнение сме че фирмите трябва да се концентрират и фокусират, върху изкарването на повече пари или да задържат достигнатото ниво на развитие.

Ценим и уважаваме нашите бизнес партньори! Нашата мисия е да предоставим най-високо ниво на обслужване, което отговаря на всички стандарти за качество за растежа и развитието на бизнеса на нашите партньори. Нашата цел е дълго и взаимноизгодно сътрудничество, с фокус върху просперитета на партньорствата.

Как се осъществява документооборота на малки фирми към външно счетоводство?

Всичко вече може да се извършва по имейл, документите е нужно да бъдат добре снимани или още по-добре сканирани и изпратени на време по имейла на счетоводната кантора, освен приходните и разходните фактури, ще са ни нужни и отчета от касовият оборот и банковото извлечение на фирмата. Друг вариант е да ги донесете лично в офиса на кантората или ние с нашият куриер да минем да ги вземем от вашият офис.

Най-често за по-малки фирми веднъж в месеца е достатъчно това да се случи, за по-големите фирми с повече документооборот и фирми регистрирани по ДДС, това действие може да се наложи да го правим 2-3 пъти месечно, в зависимост от големината на фирмата и броя документи.