Какво е рефинансиране на кредит

По време на ползването на банков потребителски кредит или бърз кредит, предоставен от т.нар. небанкови кредитни институции, сигурно сте попадали на информация по повод възможността за рефинансиране на кредит. Ако в онзи момент тя не е представлявала интерес за вас, то сега може би бихте искали да научите малко повече за тази възможност. Интересът към различни кредитни продукти днес е голям, затова ето малко повече информация по повод рефинансирането на кредит – какво представлява тази услуга, какви са ползите и кога е удачно да се възползвате?

Що е то рефинансиране?

Рефинансирането на кредит представлява замяна на вече наличния кредит, като се усвои нова сума пари, с която да се погаси старият и в сила да влязат нови условия и договор по кредит. Рефинанс на кредит може да бъде извършен както за усвоен кредит онлайн, така и за бърз кредит, изтеглен в офис на компанията. Целта на рефинанса е от една страна да се избегнат неблагоприятни последици за кредитополучателя, спестявайки му финансови загуби, а от друга – до известна степен да се подсигури изплащането на заема за кредитора. При увеличаване срока на погасяване, месечната вноска ще се намали, а това ще облекчи до голяма степен кредитополучателя, за да може безпроблемно да обслужва редовно своя заем.

Услугата рефинансиране на кредит се предлага както от небанкови кредитни компании, специализирани в отдаването на бързи кредити, така и от банковите институции. Одобрението за рефинансиране на бърз кредит или пък потребителски става въз основа на заложени в политиката на кредитната компания условия. Ако кандидатът отговаря на тях, то рефинансът може да бъде осъществен със съдействие от страна на служителите на компанията.

Какво печеля, ако рефинансирам заема си?

Две са основните цели на рефинанса – по-изгодни кредитни условия и печалба (усвояване на пари с друга цел). Рефинансирането има за цел да покрие нововъзникнали финансови нужди, които са непосилни за бюджета и бихте могли да ги покриете, усвоявайки нов бърз кредит от същата компания, но като покривате вече наличния. При рефинансиране на кредит получавате възможността да се възползвате от по-добри кредитни условия като например по-дълъг срок за погасяване, промяна в размера на вноските, по-нисък лихвен процент. Рефинансирането на кредит е една добра възможност да получите бързи пари с цел обединяване на няколко задължения или пък осигуряване на допълнителни финансови средства.

Кога е удачно да рефинансирам бърз кредит?

Понякога, поради ред причини, свързани с финансите, може да се наложи да прибегнем до тегленето на няколко бързи кредита. Обслужването на няколко кредита е доста по-трудно, както от чисто технологична гледна точка, така и от финансова. Рефинанс на бърз кредит в такъв момент би бил отлична възможност. Попитайте вашия кредитен партньор за възможността да направите рефинанс на кредит, с който да обедините всичките си останали задължения. По този начин спестявате и пари, както от по-добрите кредитни условия, които ще ви се предоставят, така и от административни такси, начислявани при плащането по няколко кредита.