Как да пазаруваме оригинални парфюми?

Ако е дошло онова така обичано време, в което ще се впуснем по магазините в търсене на новите любими оригинални парфюми, то, в такъв случай, имаме добра новина за вас.

 

В днешната статия ви подготвихме кратък наръчник за това как именно да си пазарувате оригинални парфюми. Следвайте тези няколко прости правила и пазаруването ще се превърне не само в приключение и разходка, а в едно наистина обмислено и полезно занимание.

 

Не носете друг парфюм или лосион

 

Когато отивате да си взимате нови оригинални парфюми, трябва да осигурите кожава ви да бъде чиста и освободена от ароматите на други парфюми. Не бихте искали миризмите да се смесят и да не добиете реална представа за уханието на продукта, който тествате. Не носете никаква козметика по кожата на ръцете и тялото си, за да можете да усетите истинския аромат на новия парфюм.

 

Отидете веднага на щанда с парфюми

 

Ако сте от хората, които обичат да се разхождат из магазините и да разглеждат различните стоки, преди да купят онова, за което са дошли, може би бихте искали този път да постъпите обратно. Когато влизате в магазин с цел да купувате парфюм, отметнете първо тази дейност. Защо? Защото, идвайки от вън, вие по-лесно и правилно бихте могли да усетите аромата на тествания продукт. Все още обянянието ви не е твърде обременено с всички миризми и благоухания, които съпътстват всеки един козметичен магазин.

 

Оставете алкохола да се изпари, преди да искате да усетите аромата

 

Често хората допускат грешка – впръсквайки от парфюма, който искат да тестват, те моментално вдигат китката си към носа и вдишват аромата. В първите секунди основното, което се усеща от впръсканото ухание, е миризмата на съдържащия се в него алкохол. Ето защо експертите съветват, че, ако искате действително да усетите истинския аромат на парфюма, изчакайте известно време. Нека алкохолът да се изпари, за да добиете представа от действителните върхови нотки. А за сърцевината и базата, имаме друг съвет за вас – впръскайте от парфюма, след което се поразходете, изпийте кафе с приятели, дайте време на аромата да се разгърне по кожата си в целия си блясък. Наблюдавайте трансформациите, които ще претърпи парфюмът за час или два. Изпитайте трайността му. Ако всичко е точно такова, каквото искате и каквото сте си представяли, се върнете в магазина и направете своята покупка.