Как да си купите нов автомобил без първоначална вноска?

Ако сте независим професионалист и сте мислили да си купите автомобил, за да улесните работата си, посещавайки клиенти, партньори или проекти… Попаднали сте на правилното място!

АЛТЕРНАТИВИ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА АВТОМОБИЛ

Като начало ще разгледаме алтернативите, които често са в съзнанието на желаещите да закупят автомобил, както и положителните и отрицателните аспекти на всяка от тях.

Кандидатстване за банков кредит?

Кандидатстването за кредит за закупуване на автомобил може да бъде не само дълъг и сложен процес, но и ненужен дълг.

Много лица, упражняващи свободни професии, са установили, че купувайки автомобил с банков кредит, те се сдобиват с актив, чиято стойност се обезценява, а дългът остава. Поради това това не се счита за разумно използване на техните средства.

От друга страна, често това е привлекателна алтернатива, ако нямате достатъчно спестявания или не искате да похарчите цялата сума, а по-скоро да отложите разхода за няколко години.

Лизинг

Финансовият лизинг за физически лица обикновено е една от най-популярните алтернативи. Но работи ли той за вас?

Той представлява заложен заем на стока, като срокът на договора е от 3 до 5 години и се заплаща първоначална сума в размер на около 20% от стойността на автомобила. При лизинга компанията е собственик на автомобила, а в края на договора вие го купувате.

По този начин ще платите малко по-евтин кредит, за да се наслаждавате на автомобила в продължение на няколко години, преди окончателно да го закупите. Въпреки че е важно да се има предвид и това, че през това време този автомобил ще е загубил стойността си.

бързи кредити

Предимства на покупката на нов автомобил без първоначална вноска

-Забравете за харченето на много пари, ако купувате нов автомобил без първоначална вноска, тъй като можете лесно да го платите на вноски, без да се налага да правите голяма първоначална вноска, която ще натежи на джоба ви.

-В допълнение към първоначалната вноска можете да спестите от допълнителни разходи като регистрация на автомобила, данъци, застраховка и др.

-Не губете време да проучвате и да се информирате за различните варианти на кредити, предлагани от банките. По този начин още едно нещо, което ще спестите, са документите.

Недостатъци на покупката на нов автомобил без първоначална вноска

Въпреки това има някои недостатъци при закупуването на нов автомобил без първоначална вноска:

-Таксите са по-високи, така че в дългосрочен план автомобилът може да се окаже по-скъп, отколкото ако бяхте платили първоначалната вноска. Освен това плащането без първоначална вноска означава удължаване на срока на изплащане от 5 на 6 години (например), което означава, че трябва да плащате такси за още 12 месеца.

-Изборът на автомобили е по-ограничен. Не всички автомобили могат да бъдат закупени без първоначална вноска, така че ще трябва да стесните търсенето си, за да намерите тези, които ви позволяват това.