Кой Печели от Електронните Спортове

Електронните спортове все по-често печелят вниманието на феновете, но истината е, че винаги са били актуални изживяванe за феновете и почитателите на този вид забавление. По своя смисъл, това са спортни формати, които използват някои от най-популярните електронни заглавия, събират професионалните играчи и бавно и сигурно провеждат впечатляващи дербита, за които останалите спортни фенове биха завидели благородно.

Наградните фондове също не са за подценяване, след като все по-често виждаме как професионалните играчи си тръгват с 6 и понякога 7-цифрени суми. На въпроса: кой печели от този вид забавления? Можем да започнем с факта че този вид индустрия се роди единствено и само благодарение на феновете. В света няма човек, който до този момент да не е играл поне една видео игра и голяма част от докосналите се този вид изкуство днес намират това хоби за достатъчно забавно и приятно. Когато заговорим за професионални електронни спортове, на първо място винаги печелят феновете, при това много.

Почитателите на спорта също не могат да се оплачат, защото докато спортният гигант излезе в принудителна почивка, геймърите съумяха да използват правилно картите си и бързо устроиха серия от електронни спортния събития, които доставиха необходимия ресурс за спортни фенове, геймъри и всички останали почитатели. Повече от 128 отбора се включиха в електронния FIFA турнир по целия свят, създавайки специфично световно първенство, което в реални условия би могло да се случи по-трудно.

Почитателите на моторни спортове последваха примера и бързо създадоха електронен турнир, но освен това поканиха и професионални състезатели от Формула 1 и NASCAR. Съответно комбинацията между геймъри и пилоти успя да събере повече от милион зрителя пред екраните, а състезателната платформа беше rFactor 2. В този момент можем да кажем, че и самата електронна индустрия печели, защото дори и след нормализиране на ситуацията, феновете няма да забравят тази платформа и със сигурност ще чакат следващият спортен фюжън, който ще събере двете страни в общ турнир.

Не трябва да забравяме, че феновете на онлайн залози също извлякоха достатъчно положителни емоции, както и приходи от този вид спорт. Благодарение на бързо адаптиращите се букмейкъри, всеки почитател можеше не само да направи залог, но и да гледа въпросните спортни събития, без да се ангажира с търсенето на линкове и специални канали за излъчване. И забавленията продължава със специален уинбет бонус за онези, които искат да продължат забавлението с тази индустрия. Електронните спортни дисциплини правят нещо, което може би никой друг спорт не може да направи.

За разлика от другите дисциплини, те не изграждат стена между феновете и играчите, напротив, повечето могат да се срещат свободно на различни турнири и други видове спортни формати. Това е близост, която може би в един момент ще изчезне, но на този етап съществува една доста добра хармония между играчите и почитателите и в следствие на последните събития, много други спортни фенове започнаха да оценяват точно това присъствие.

В резюме можем да кажем, че от електронните спортове печелят всички. Това е индустрия, която предлага достатъчно забавление, печели много спонсори и се радва на сериозен брой фенове.