Кредити за студенти

 

20170621_075749В следващите редове ще обърнем внимание на възможностите, които имат студентите за кредит или  студентски кредит без поръчител. На тях често им трябва пари, за да продължат образованието си – в България или в чужбина. Гимназиалните години са отминали, абитуриентският бал е зад гърба, няма вече дискотеки и купони с приятели по цяла нощ. Сега на дневен ред е висшето образование. Много голяма част от тези, които завършват гимназия, искат да продължат да се справят сами, без да разчитат на родителите си. Те търсят начин да изкарат пари, за да финансират бъдещото си образование в университет.

Ето някои от възможностите, как да направят това.

 

ВЗЕМИ КРЕДИТ ТУК > 

– чрез студентски заем. Много банки предлагат студентски кредити, в които парите служат, за да се покрият разходите за обучение – да се плати семестъра, квартирата, столовото хранене и т.н. Независимо дали ще кандидатствате някъде в чужбина или тук в България. За да станете клиент на банката по такъв кредит,вие трябва да сте пълнолетен български гражданин, до 35 годишна възраст.

Най-добри условия ще получите, ако бъдете в редовна форма на обучение. Тогава можете да вземете и до 20000 лв, като срока, в който ще трябва да ги върнете може да бъде до 10 години. Още по-добри условия за кредит ще ви предложат, ако ипотекирате някакъв недвижим имот. Същото важи и ако имате поръчител.

– ако участвате в обменни програми, като бригади, стажове, езикови програми. За всичко това, можете да вземете кредит. Само трябва да представите договор с фирма, която урежда вашето заминаване. Банките могат да ви отпуснат до 10000 лв.

– алтернативен заем. Има вариант да финансирате обучението си и с някаква фирма за кредит. Тяще ви отпусне по-малка сума, но ще бъдете одобрени по-лесно и бързо. Голяма част от студентите заминават с такъв бърз кредит. В повечето случаи парите им стигат, докато се стабилизират финансово. Доста често те дори успяват да спестят пари впоследствие, с които сами финансират образованието си.

 

burz-kredit-bez-porychitel