Кредитна задлъжнялост

Какво е кредитна задлъжнялост и къде се отразява?

 

Капаните на опасната спирала на кредитната задлъжнялост

Само по себе си решението да получите пари на кредит (както за посрещане на битови нужди, така и за започване на търговия) е опасно. Но има няколко точки, които увеличават риска:

– Чувството за „лесни пари“. Инвестирайки спечелените, натрупани пари, човек се отнася към тях по-внимателно. В същото време, след като са получили заем, много често използвате тези средства рисковано.

– Психологическа тежест на заема. Случва се и обратната ситуация: задълженията по заеми така „притискат“ психиката, че търговецът започва лудо да се страхува от загуби, а това нарушава системата за търговия и води до загуба на пари.

– Липса на постоянни източници на доходи. Много търговци, започвайки търговия с акции, напускат щастливо работата си. Всички надежди са само за търговия. И в крайна сметка, ако нещата не вървят добре, възниква въпросът: как да върна заема?

– Липса на финансов буфер. Липсата на паричен резерв допълнително изостря ситуацията.

– Семеен натиск. В ситуация, в която сте изтеглили заем, напуснали сте работата си и сте загубили депозита си, става просто страшно да се върнете у дома.

– Използване на кредитни карти. По-лесно е да изтеглите пари от тях, а интересът е много по-голям. Ако използвате няколко карти, кредитното робство може да се превърне в истинска примка около врата ви.

– Заем, обезпечен с недвижими имоти. Без коментар, нали?

– Използване на съмнителни кредитни продукти. Има „алтернативни“ финансови организации, които ще дадат заем на търговец „при много изгодни условия“ – само че при невероятно висок интерес в тяхна полза. Стойте далеч от лихвари, хора, които уреждат заеми и частни лица, които дават заеми. Невъзможно е да се успее с високорискови стратегии и тук може да се надявате само на това да улучите джакпота. Лудост нали? Абсолютно!

Надяваме се, че сте достатъчно адекватни, за да разберете как всичко това може да завърши.

 

 


 ВЗЕМИ КРЕДИТ ТУК >