Купуване на имот в Турция – как да направите изгодна инвестиция?

Поради нестабилната политическа ситуация в страната много българи предпочитат да заминат в чужбина. Те се ангажират в европейски страни не само за сезонна работа, но и си издават разрешение за пребиваване там. Освен най-често срещаните варианти, като Испания, Португалия, Италия и т.н., те разглеждат и възможността да се преместят в Турция. Тази статия ще ви разкаже как да закупите имот в Турция и какво да вземете предвид при избора на нов дом.

Тази страна ги привлича не само с мекия си средиземноморски климат и  качествени продукти, но и с възможността за допълнителни доходи. Получаването на разрешение за пребиваване чрез покупка на недвижим имот е чудесен вариант. Имотите в Турция често са по-евтини, отколкото в европейските страни. Следователно намирането и придобиването на апартамент в Турция не е никак трудна задача.

 

Как да си купите апартамент в Турция?

Собственик на недвижими имоти в Турция могат да станат както физическо, така и юридическо лице. За да разгледате опциите за апартаменти и да разгледате всички оферти на турския жилищен пазар, използвайте специалните сайтове, които използват самите турци. След като направите своя избор, намерете добър брокер и преминете към сключване на сделката.

Приблизителни цени на жилищата в Турция

За да оцените пазара на недвижими имоти в Турция, използвайте уебсайтовете на агенции за недвижими имоти. Например, трябва да разгледате цените на имоти в Алания и Кемер. Напишете ги последователно в търсачката и анализирайте предложените опции. В Алания можете да закупите апартамент от 30 000 евро, а в Кемер – от 70 000 евро. Ако сте доволни от тези цени, свържете се с продавача и направете резервация за имота. Можете също така да се свържете с лицензиран брокер и да видите опции за апартаменти в Турция с него. Винаги е по-добре да поверите въпроса на професионалист.

 

Кой е най-добрият начин за закупуване на апартамент?

Много е важно да се свържете с опитен специалист, който работи във фирма с добра репутация. Той ще ви помогне да проверите правния статус на избрания обект и да спазите всички необходими неща при сключване на сделка. Ако желаете да закупите апартамент, вила или къща, свържете се с професионалисти. Ако вече имате дом в Турция и се нуждаете от помощ при продажбата му или отдаването му под наем, тези фирми, отново са готови да ви помогнат.