Как да вземем кредит, ако имаме лоша кредитна история?

 

processing_cards_onlineЗаемът е решението за всеки паричен проблем. Не е от значение дали заемът ще е от близки или банката, взимането си е взимане.

Получаването на пари от близки е безпрепятствено и лесно, но сумата е по-малко. Взимането на кредит от банката е свързан с някои условия и допълнителни уточнение, но за сметка на това получавате повече пари. Проблемът е, че възникват някои усложнение, които се получават при връщането на взетите пари. Ако не успеете да върнете заема в определения срок, вашето име автоматично попада в ЦКР (централен кредитен регистър).

След като се намирате в този списък, се причислявате към хората с „лошо кредитно минало“. Веднъж попаднете ли в регистъра, вероятността да вземете отново кредит става минимална, независимо колко спешно се нуждаете от парите.

КАНДИДАТСТВАЙ ЗА КРЕДИТ

Въпреки това не бива да губите надежда. Ще разгледаме начините, по които можете да вземете кредит, ако имате лоша кредитна история.

1. Получавате кредит с лошо ЦКР чрез името на близък

Макар и да не е най-добрият вариант си струва да го разгледаме.

По този начин взимате кредита чрез името на близък приятел или в повече случаи роднина. Не са много хората, които биха се съгласили да използват името им. Поставете се на мястото на човека, който ще вземе кредита. Как бихте се почувствали?

Най-вероятно нямаше да се съгласите да бъдете използван като посредник за получаване на голяма сума, която трябва да се върне. В най-лошия случай човекът, на когото сте предоставили името си, няма да можете да върне парите на време. Следователно ще попаднете в централния кредитен регистър. В такъв случай, ако искате да вземете кредит по-късно, няма да можете и ще се получат усложнения.

Разчитайте на този вариант само в краен случай, когато нямате друг избор. Колкото и голяма обич да изпитват близките ви, за никого не е приятно да бъде посредник на кредит.

 

2. Ипотекиране на собственост

Несъмнено ипотекирането на собственост е най-сигурното и надеждното решение. Всичко е във ваши ръце и сами може да управлявате заема, без да зависите от никого.

Въпреки че сте в централния кредитен регистър, е много вероятно банката да отпусне кредита. След като ипотекирате къща, апартамент или какъв и да е имот гарантирате, че ще издължите парите. Ако не го направите, кредитната компания ще отнеме ипотекираната собственост и ще изплати задължението по заема.

 

3. Кандидатстване на различни места

На последното място идва и опцията, при която кандидатстването е от решаващо значение. На колкото повече места подадете формуляр за кредит, толкова повече шансът за получава на заема расте.

Не се тревожете, ако получите одобрението на  повече от една фирми. Винаги може да изберете от най-добрата, която предлага най-добрите условия и която, разбира се най-много харесвате. Не се чувствайте длъжни да се обвържете с първата, която одобри кандидатурата.

Макар и с лоша кредитна история винаги има решение за проблемите. Можете да се сдобиете с кредит чрез няколко варианта и  да забравите за тревогите. Изберете подходящия начин и се уверете, че ще можете да върнете кредита. Все пак не искате да попадате отново в ЦКР, нали?