Мебелите в съвременната баня

mebeli-v-banqta  Изборът на мебели за баня е свързан не само с вкуса и предпочитанията на всеки един човек, но и с размерите на банята, както и с броя и възрастта на обитателите.
Сега ще се спрем на някои важни моменти при избора на мебелировка за банята.
Това, което е най-характерно за това помещение, е че влажността там е много висока, което предполага, че трябва да обърнем специално внимание на материалите, от които са направени мебелите, аксесоарите и декоративните елементи.

В момента на пазара се предлагат много видове мебели за баня, които са изработени от качествени материали – водоустойчиви и непромокаеми. Благодарение на напредналите технологии, вече е възможно да използваме и дървени мебели, стига техните облицовки да са преминали през специална преработка.

Затова, когато правите този избор, обърнете специално внимание на покритието, за да сте сигурни, че е издръжливо и устойчиво. Това се отнася с особено голяма сила за предните части на мебелите, които са най-активно изложени на влагата.

Друго, с което трябва да се съобразите, са вратите – те също трябва да са устойчиви, в противен случай бързо ще се повредят.

 Аксесоарите са не по-малко важни
Дребните детайли обикновено не ни правят впечатление, но това е грешка и трябва да сме в състояние да предвидим всичко. Например, здравината на пантите, които са използвани за вратичките на мебелите. Ако не са качествени, тогава бързо ще се захабят и гледката в банята няма да е никак приятна. Предвид забързаното ежедневие, дори и дребните ремонти не се вместват никак лесно в графика ни, затова по-добре да заложим на сигурни и наложили се вече на пазара производители, за да не се разочароваме от неприятни изненади.

Важно е да се отбележи, че ниската цена, почти със сигурност означава и ниско качество, а заблудата в това отношение, винаги излиза много скъпо. В случай, че цената е водещият фактор, тогава е по-добре да се ориентирате към закупуването на използвани, но запазени мебели за баня, отколкото да се сдобиете с нови, които ще се разпаднат само за няколко месеца.

Източник: http://vsichko-za-baniata.com/