Най-добрите металотърсачи на пазара в България

Търсенето на “метални съкровища” посредством металдетектори е сред любопитните занимания на открито, а мнозина са ентусиастите, отдаващи се на това атрактивно хоби. Локализирането на метали е дейност, за която е нужна доза професионализъм, но и добра техника. Тук подбрахме топ 3 на най-добрите металотърсачи, предлагани на пазара в България.

Fisher F75 Ltd

Fisher F75 Ltd попада в категорията мощни металотърсачи. Оборудван е с най-новия софтуер Версия 3 2015 година с Digital Shield Technology (DST). Металдетекторът е отличен избор при търсенето на реликви, а и като цяло за търсенето на метали от всякакво естество. Няколко са предимствата, които нареждат този металдетектор в топ 3 на най-добрите:

 • значителна дълбочина на търсене, благодарение на функцията “Boost”;
 • иновативната функция ”скривалище” (cache), позволяваща да откривате “съкровища” на големи дълбочини;
 • LCD екран с цифров дисплей за идентифициране на целта;
 • двойно филтриращ дискриминационен режим, с който бързо ще идентифицирате стойностните метали в район с ненужни предмети;
 • устройството разполага с графика и разчитане на магнитна минерализация, както и възможност за запаметяване на настройките;
 • един от най-леките и удобни за ползване висококачествени металдетектори, който можете да закупите в магазин за металотърсачи у нас.

Tesoro Tejon

Сред функционалните възможности на уреда се открояват:

 • високопредаващ осцилатор;
 • превключвател за отделните режими на работа, разположени на предния панел;
 • pinpointing функцията за максимално прецизно алтернативно дискриминиране на нестойностните метали.

Този модел може да ви очарова и с елегантната си и ергономична визия. Металдетекторът е конструиран така, че да ви предложи максимално удобство по време на работа. Металотърсачът на Tesoro е подходящ за лов на монети и реликви. Разполага и с настройка за звукова идентификация на предметите, при това изцяло зависеща от вашите предпочитания. Търсенето на монети и реликви е основното предназначение на Tesoro Tejon, но разнообразието от контроли за регулация, с които разполага, го правят подходящ за всякакъв тип търсене.

 

 

Garrett AT PRO

С Garrett AT Pro ще попаднете на находки като монети, реликви, съкровища, бижута и дори късове самородно злато. Металдетекторът може да се използва при всякакви терени и е изцяло потопяем.  Няколко са ключовите възможности на апарата, които трябва да отбележим:

 • Pro Mode Audio™ осигурява пропорционални звукови тонове, с които лесно можете да определите характеристиките на метала. Металотърсачът е снабден с 40 нива на прецизна дискриминация за усъвършенствано отделяне на ценните предмети;
 • Iron Audio™ позволява да чуете звука на дискриминираното желязо, вследствие на това апаратът изменя средните си тонове на обхвата на металотърсача;
 • Graphic Target Analyzer™ GTA идентифицира проводимостта на засечения предмет.

Цената на избрания от вас металдетектор е определяща за това колко допълнителни функции или аксесоари той има. Дори и да закупите по-евтин металдетектор, способността му да различава вида на идентифицирания метал ще е налична. Ако обаче държите да се занимавате наистина сериозно с това интересно хоби, съветваме ви да заложите на по-мощни металдетектори. Селекцията по-горе е само една извадка на най-добрите, но не забравяйте, че в магазин за металотърсачи Ishop можете да откриете широко продуктово разнообразие на добри цени.