Съвременното офис облекло

DSC_3450-500x500Облеклото е знакова форма, която разкрива стила и мястото на личността в обществото. Затова трябва да сте изключително внимателни в подбора му както за работното място, така и за цялостната визия.

Офис облеклото може да бъде бъде различно по вид, тъй като се определя изцяло от работното място, но и от индивидуалния стил. Костюмът първоначално бил създаден спрямо точно установен етикет и бил строго официален, но днес благодарение на модата, можем да се радваме на повече разнообразие по отношение на кройки, материи, цветове и допълващи го аксесоари.

Днес функционалността на офис облеклото все повече е съобразена с човешкото тяло. Кройките са практични, материите леки като лен, памук и коприна, а цветовете излизат от рамката на класическите тъмни (черен, тъмно син и сив) и са по-разнообразни.

Според Alexandra Italy повечето официални костюми имат универсални геометрични форми и са безшевни. Вече не е задължително да се носят вталени ризи, а по-прави и с по-изчистени линии, които доста умело прикриват недостатъците и придават по-свеж вид. Освен това могат да бъдат както с яка, така и без. Саката падат свободно и могат да се комбинират с почти всичко, а панталоните са прави и в долната си част леко стеснени.

При роклите също има разнообразие. Подходящи за офис облекло са правоъгълните силуети, трапецовидните, дори и по-свободните. Позволени са всякакви декоративни елементи, както и съчетание от различни материи. Разнообразието от видове поли също е голямо. Можете да избирате тип молив, плисе, разкроена и др.

Като цяло подходящите за офис дрехи са създадени така, че да могат да се носят и извън работно време, на по-специални места или събития.

Що се отнася до избора на обувки, свободата е голяма. В зависимост от настроението може да избирате по-изискани или по-нежни. Обувките с тънък и висок ток си остават класика за допълване на офис визията. Но актуални модели също са подходящи- дебели токове, с връзки, с по-нисък ток, кожени или велурени, цветни, с декорации и още много други.

Все пак има някои правила, които трябва да се спазват:

-Не напластявайте дрехи.

-Подбирайте внимателно цветовете и да не са повече от три основни.

-Може да използвате монохромни цветове.

-Прозрачните и ярки материи използвайте само за акцент.

-Залагайте на качествени материи.

 

ИЗТОЧНИК: http://e-alexandra.com/