Плажни чанти за лято 2022 – наситени ярки цветове и необичайни модели

Плажни чанти за лято 2022 – наситени ярки цветове и необичайни модели

Какво си представяте, когато говорите за плажна чанта? Нещо цветно и оригинално – голяма, обемна и лека чанта. Тук фантазията няма граници. Какви ли не разновидности на този аксесоар могат да се видят. Но основната цел на тази чанта е да побере най-важните неща за плажа – кърпа, вода, козметика, резервна дреха, книга, игра или карти и какво ли не. Все пак, трябва да се съгласим, че почивката на море върви с още куп неща.

В тази статия ще се спрем на някои от най-модните предложения на дизайнерите за това лято.

В тенденция са плажните чанти с ивици. Какво, ако не ярките чанти на райета в синьо и бяло са писъкът на плажната мода за 2022. Аксесоар, полезен на морския бряг и за разходка из курортното място. Комбинира се с леки летни тоалети, сандали или обувки с отворен нос. И в комплект с гривна и обеци, изработени от миди ще изглежда интересно. В крайна сметка аксесоарите са тези малки неща, които допълват визията.

На мода са чантите, декорирани с морска тематика. Например, дръжките на чантата са от въжета, а по чантата има щампи на черупки или котва, прикрепена е и брошка на морска тематика. Като цяло –  всякакви декорации и рисунки, които напомнят за морето и корабите.

След като сте избрали плажната чанта, изберете и подходящото облекло. Заради изобилието от многоцветни ивици, чантата може да се комбинира с почти всяка цветова схема. Бяла памучна рокля, ярки чехли, голяма сламена шапка или лента/кърпа и големи слънчеви очила ще изглеждат перфектно. Не претоварвайте изображението с излишни неща, тъй като  чанта сама по себе си е акцент.

Ако изберете плажна чанта в по-сдържани цветове, може дори за работа да я ползвате през лятото. Например, голяма чанта на сини и бели ивици, с твърди стени, с лаконична правоъгълна форма, без декорации. Бизнес визията може да бъде допълнена от строга синя рокля или бяла риза и синя закачлива пола.

Сега се наблюдава бум на ръчно изработените изделия. Но, тъй като те са скъпи, се продават аксесоари имитации. Що се отнася до плажната мода, чантите от естествени материали са в тенденция – памук, слама, бамбук и юта. По отношение на формата – дава се предпочитание на обемните модели и необичайните геометрични форми. Например, популярни са кръглите плетени чанти. Или чанта торба. Изработени са от специална прежда като рафия/хартиена лентовидна прежда/, юта или трикотажни ленти. Така изработените плажни чанти изглеждат много оригинално и естетически приятни. Функционалността им е по-ниска от тази на вариантите от плат или пластика. Но моделите определено привличат вниманието на околните.

Плетените аксесоари в стил кънтри винаги са на мода. При тях въжета и юта са фаворити като материали. Плетените плажни чанти от юта имат характерен жълт цвят. Те са екологични и достатъчно издръжливи. Лесно се поддържат. Запазват добре формата си, но са тежки . А мнозина не харесват, че са бодливи.

Плажните чанти от рафия или слама са много капризни по отношение на прането, защото ако се мокрят и мачкат, ще загубят оригиналния си вид. Подходящи са за всяко плажно облекло.

Трикотажният вариант плажни чанти също са на мода. Но трябва да се знае, че ако са големи, ще са тежки. Освен това трикото има опция да се разтяга. От друга стана – чантата може лесно да се пере и да се съхранява сгъната, защото няма да се деформира.

Мочила – ярка етническа чанта колумбийски тип за любителките на етнически тоалети. Плетена е от многоцветна дебела прежда. Изобилието от етнически модели със сигурност ще привлече вниманието на всички. Те са чудесен вариант в комбинация с лятна туника в стил бохо.

Вариант за плажна чанта може да бъде и раницата. Тя е много удобна, особено на почивка с деца. Такъв аксесоар може да побере много неща и винаги да има място за още. Отличителна черта на плажните раници са ярките цветове, меката форма, затягане на отвора с връв. Изработени са от плътни, водонепропускливи материи и са леки. Могат да се изберат модели с морска тематика, може и по-сдържани варианти. Тъй като раницата сама по себе си е необичаен аксесоар, не си струва да се допълва с различни украшения. Раниците могат да бъдат и плетени, с плътна подплата. Винаги трябва да отговарят на дрехите.

На пика на модата през тази година са и прозрачните чанти. Изработват се от винил или плексиглас. Дръжките обикновено са от плат или кожа.

Не може да не споменем и трансформиращата се плажна чанта, която е несравнима версия,ако говорим за функционалност и удобство.

За плажа си позволете ярък и привличащ вниманието модел, който ще ви радва и весели. Не вземайте плажни чанти в тъмни цветове и с много метални декорации. Те се нагряват на слънце и ще избелеят или прегорят. Може да изберете универсален плажен вариант, който е подходящ за плаж, за разходка, дори за пазаруване.