Подходящото спално бельо за първата брачна нощ

spalno  От правилният избор за спално бельо зависи не само здравия сън на младото семейство, но и неговата неугасима страст. Но също така от огромно значение е и практичността на спалното бельо. Затова трябва да се помисли за материала и цвета. Тъканта, от която е изработено, е определящ фактор в процеса на търсене на подходящо спално бельо. Естествените материи са едни от най-предпочитаните, тъй като могат да осигурят прохлада в горещите дни и топлина в студените. Най-широко разпространените тъкани са памук, сатен, хасе, американ и батиста.

 

Памучните тъкани са много издръжливи на пране, изключително здрави, меки и отлично абсорбират влагата. Те не съдържат изкуствени влакна.

През последните години се произвежда спално бельо от материи, изработени от евкалипт и бамбук. Тези тъкани приличат много на коприната, тъй като са много леки, меки и имат анти микробно действие.

Спалните комплекти, които са изработени от бархет са изключително приятни за тялото. Те запазват топлината, но недостатъкът им е, че бързо се износват. В някои специализирани магазини се предлага и кашмирено и кадифено спално бельо, което е малко по-скъпо.

Приятната миризма на ароматни свещи, разпръснатите по чаршафите розови листа, романтичната музика- те няма да бъдат достатъчни за първата брачна нощ, ако не сте избрали луксозно спално бельо за Вашата спалня.