Старият свят Tuscan или умението да се наслаждаваш на дребните радости в живота

225Tuscan дизайнът е усъвършенстван в духа и традициите на селския италиански живот. Той напомня на стиловете Рустик и Шаби Шик. Равни части практичност и декоративен усет, се съчетават с автентична майсторска изработка, и заедно изразяват красотата на този стил, като наблягат на простите радости, които характеризират стария свят Tuscan. Национално ястие на хората от този район било филия селски хляб с чесън и парче домат, което е предшественик на днешната пица. Ако сте почитатели на отношението към живота и философията на италианците, че щастието е в дребните неща, то това е най-добрия за вас стил.

Представен добре, тоскански стил улавя същността на италианската провинция без това да ви натоварва и без ненужна театралност. Това е небрежен и селски, но не и примитивен, непретенциозен и без усилие стилен жанр. Въпреки, че повърхностите и обзавеждането са достатъчно издръжливи, устойчиви и стабилни, за да устои на изпитанията на живота във ферма, те са наситени с изискан въздух. Обзалагаме се, че ще се чувствате като у дома си в разкошен имот с дизайнерски стаи, които имат усещане за тоскански стил.

Виртуозни акценти като аксесоари в тоскански стил предизвикват усещането за автентичен почерк на занаятчия – деликатно дялан камък, стъклени елементи,  керамика, ковано желязо и други метални изделия,.характеризират този стил. Въпреки, че интериорът в този стил не са претрупан, декоративните елементи и ефектните акценти не са му чужди. Изберете мебели и предмети със силни, подчертани линии или пък фините акценти в национален, италиански, етно-стил, и ги съгласувайте достатъчно умело, за да излъчват топлина и комфорт. Естествената светлина е ключова за този стил.  Когато си представяте италианска ферма, едно от първите неща, които могат да си представят, е слънчевата светлина „стрийминг“, директно осветяваща интериора през  прозорци без пердета с дървени капаци. Дръжте прозорците чисти и обезопасени за слънчевата светлина, така че да не се ограничава естественото осветяване.

Източник: http://remontira.bg/