Съчетания в модерната баня

Ключът към създаване на модерна баня с неподражаем визуален стил е да се правят добре съчетанията на различните елементи. Едно от съчетанията засяга пряко цветовете на мебелите в банята с цветовете на плочките. Ето един пример.

Ако имаме например сравнително по-голямо помещение за баня, в него може да се ползва следното съчетание. Наличието долен шкаф от масив дъб в банята може да се комбинира с гранитогресни плочки за под с ефект дъбово дърво, като същият цвят плочки може да се използва и за душ стената.

Черното носи елегантен и много стилен ефект в банята. Когато се направи черна повдигната настилка за душ пространството и се комбинира с плочки шамфъстък цвят, наистина съчетанието е фамозно. То обаче ще стане още по-свежо, ако в интериора влиза голям поток естествена светлина.

Свежо и модерно съчетание на цветове, плочки и санитарен фаянс е с използването на сивия цвят в по-тъмни нюанси. Той се свързва много добре с блестящо белия санитарен фаянс в банята. Друго такова съчетание, в което бялото изпъква е когато подът е с тъмно кафяви дълги плочки, може да са имитация на паркет и тъмна керамика по стените.

Златистият цвят също има много силен ефект, но с едностранчив характер ако бъде използван в голямо количество. Той може да се омекоти с кремаво-бежови цветове около умивалника, дървен плот, тъмно кафяви постелки и може би черен акцентен отсек при стената.

Модернистичните плочки имитиращи мозайки, които имат доста различен ефект от традиционните, по-скоро наподобяват пикселизирани стени извадени от компютърна игра. Те се съчетават умело с остри правоъгълни форми на санитарния фаянс. Тяхното предимство е, че ако са част от душ стената, силната водна струя сякаш ги оживява и къпането става в страхотна атмосфера.

Може да разгледате най-различни идеи и предложения в предложените съчетания, но винаги се водете от вашия вкус и разбиране, как точно искате да изглежда банята вкъщи.

Източник: https://banya-bg.com/