Тенденции за кухни по поръчка за 2020 година

Тенденциите в интериорния дизайн са също така динамични, интересни и предизвикателни, както и тези в модата, например. Ако желаете да притежавате жилище, което предизвиква възторг и възхищение у гостите ви, то се запознайте с тенденциите, които владеят всички кухни по поръчка за 2020.

 

А защо именно се спираме на кухнята и, по-специално, на кухни по поръчка?

Кухнята е „сърцето на дома“ – смятаме, че е първото помещение, с което следва да се заемете, обзавеждайки апартамента или къщата си. Спирайки се на кухни по поръчка, вие си давате възможност да пригодите дизайна спрямо собствените си нужди и естетически нагласи и вкусове. Запознайте се с тенденциите, които властват в интериора тази година и създайте дома на мечтите си.

 

При всички кухни по поръчка срещаме мрамор

Ако искате да сте наистина в крак с модата, включете мрамор в изработката на кухнята си. Независимо дали ще го изберете за плот или за гръб за вашата кухня, със сигурност мраморът ще направи това помещение от дома ви да изглежда като бижу. Ако пък бюджетът ви е ограничен и нямате възможност да инвестирате в истински камък, то на пазара изобилства от материали, които имат т.нар. „мраморен ефект“ – изглеждат достатъчно автентично и добре, за да ги включите в дизайна на кухнята си.

 

Кухненски бюфетен шкаф

Спирайки се на кухни по поръчка като вариант за вашия дом, вие си давате необходимата свобода относно дизайна и разположението на самите мебели. Един хит от миналото се завръща и в тазгодишните тенденции – свободностоящият кухненски шкаф/бюфет. В миналото се е използвал за съхранение на трайни хранителни продукти, за които не е било наложително да бъдат държани в хладилник. Имайки такъв шкаф, вие си осигурявате и допълнително място за съхранение, и пригледност и подреденост – слагате край на вечно „нахвърляните“ предмети по плота или трапезарната маса.

 

Плочки за гръб срещаме при множеството кухни по поръчка

Напоследък изключително много нашумяха плочките, които се използват за гръб на кухнята. Независимо дали ще се спрете на дребни или големи плочки, определено са вариант, над който не би би ло лошо да се замислите. Включването на плочки за гръб на вашите кухни по поръчка ще ги направи да изглеждат стилни и в крак с модата. Друг огромен плюс на тази тенденция се крие в лесната подръжка и почистване на плочките – всяка домакиня знае, че е почти неизбежно да опазим кухнята си чиста, когато готвим. Ето защо е важно материалите, които подберем, да бъдат лесни за подръжка.