Умни часовници, които могат да ви спасят живота и други преносими умни устройства

Съгласете се, бързото развитие на технологиите придоби солиден обрат. Точно както обикновените мобилни телефони веднъж заменят стационарни, така и смартфоните постепенно заменят компютрите. Въпреки това царуването на смартфоните на трона може скоро да приключи, тъй като все повече хора предпочитат да използват така наречените носими или преносими умни устройства, като смарт часовници.

Представете си: в двора на 2002 г. вие седите с приятелите си някъде на провинциалния градски площад, слънцето грее, лятото, птиците цъкат – всичко е наред! Изведнъж не е ясно по какви причини сърдечната честота се увеличава, става лошо и трябва да се обадите на лекар. Вие нямате стационарен или мобилен телефон под ръка и единственият вариант е да викаш силно, с надеждата, че ще те чуят за помощ.

А сега си представете същата ситуация, само тези дни. Разхождате се по улицата, пулсът ви се ускорява, но дори преди да се почувствате зле, „умният часовник“ на ръката ви, който записва промените в пулса, ви казва, че би било добре да се обадите на лекар.

В резултат на това животът ви е спасен и всичко това благодарение на съвременните технологии. Измислица, нали?

Не, това не е измислица отдавна, а чистата реалност, която интелигентните часовници оживиха, като например новия Huawei GT2.

Те не само могат да покажат точното време и да служат като стилен аксесоар, независимо дали носите смокинг или дори плетен пуловер на баба, те също могат да измерват качеството на съня ви, сърдечната честота, дават ви възможност да отговаряте на обаждания и дори да определяте дали сте сте в салона или седите на работа пред компютъра.

Huawei GT2 ви помага да проследявате и прогнозирате възможен пристъп на брадикардия или сърдечна недостатъчност. Ако часовникът не е в спортен режим, потребителят ще бъде уведомен, ако сърдечната честота надвишава 100 s / min или пада под 50 s / min за повече от 10 минути.

Съвременните интелигентни устройства са проектирани да задоволят почти всички човешки потребности, които очакват от устройството, но най-важното е, че могат да ни помогнат да живеем по-здравословен, по-зелен и по-пълноценен живот.

Източник: https://vladives.bg/