Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/pern4gh8/public_html/invest-news.eu/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/pern4gh8/public_html/invest-news.eu/wp-includes/pomo/plural-forms.php:210) in /home/pern4gh8/public_html/invest-news.eu/wp-content/plugins/post-views-counter/includes/counter.php on line 294
Упътване за използване на такери за тапицерия | INVEST NEWS

Упътване за използване на такери за тапицерия

Основно такерите биват механични и електрически. Те работят обикновено със скоби, които могат да бъдат обикновени и галванизирани. Ето, например, инструкции как да инсталирате такери в мебели от дърво с тапицерия от кожа.

Прострете кожата върху дървената основа на мебелите и след това поставете лепило върху точката, откъдето може да се закрепи с дървената рамка на мебелите, които искате да тапицирате. След като приключите с това, запечатайте лепилото с палец или с тапицерския пистолет за мебели. Прикрепете скобите с няколко удара с чук. Ако използвате дизайнерски лепила, уверете се, че потупването с чука не е в ущърб на външния вид. Измерете дължината на шевовете в мебелите. Измерете същата дължина на облицовката. Можете да добавите още няколко сантиметра по дължината на облицовката като резерв. Накрая облепете облицовката на дървената повърхност върху рамката и я закопчайте с лепилото или пистолета здраво на желаното място. Друга възможност е да закупите и поставите декоративни такери, с цел да подобрите естетическия вид на мебелите.

Премахването на тапицерията от мебел става изключително просто. Сега, когато знаете как да инсталирате тапицерии с такери, е време да се научите как да ги премахнете. Премахването на тапицерското лепило или скобите е важна стъпка, особено когато става дума за рефлекционни столове и други подобни мебели. Инструментите, от които ще се нуждаете за този проект, са чук и плоска отвертка.

За да премахнете такерите, трябва да започнете от вече хлабавите клещи. Ако не, винаги започвайте отзад на мебелите. Поставете отвертката под тапицерията и я почукайте леко с помощта на чука.

Издърпайте ръкохватката на отвертката нагоре, като натиснете с върха върху си върху скобите върху мебелите. Докато правите това, уверете се, че не повреждате дървената рамка на мебелите.

След това размърдайте отвертката напред-назад, за да помогнете за разхлабването на скобите от дървената рамка. След това, като повтаряте една и съща процедура, отстранете скобите от рамката една по една.

Също така, можете да опитате ръчно да премахнете останалите скоби. За да направите това, трябва да издърпате тъканта на тапицерията от дървената рамка и да разхлабите скобите с ръка.

Вече можете да тапицирате и претапицирате вашите мебели и сами!