Как да забогатеете от инвестиции?

Брилянтният инвеститор е толкова рядък, колкото брилянтният музикант или художник. Ако искате съзнателно да се занимавате с инвестиции, прочетете препоръките на хора, достигнали невероятни върхове в тази област.

Джереми Грантъм

Грантъм е независим инвестиционен консултант, който твърди, че с течение на времето стойността на самите активи и размерът на годишните печалби достигат дългосрочни средни стойности. Грантъм учи да се търси печалба в по-голям мащаб, а не да се избират конкретни акции.

Как може това да се въведе на практика? Според прогнозите на Грантъм, ако например има опасност скоро да се разрази сериозна криза на пазара на хранителни стоки, ще бъде отлична инвестиция придобиването на ферма или акции на хранителни компании.

Томас Роу Прайс младши

Успешен инвеститор, който съветва да се купуват акции на стабилни бързо развиващи се компании в дългосрочен план, а именно такива дружества, чиито доходи и дивиденти растат много по-бързо заради икономиката и съпътстващата инфлация. Средствата му, стартирани през 50-те и 60-те години, все още са печеливши, защото следват стратегията на Прайс.

Как трябва да инвестираме? Изберете за това най-стабилните компании, чиито акции са наистина по-добри от тези на останалите.

Фридрих Енгелс

Известен икономист, който вярва, че ползата може да бъде получена от евтиния труд. Как да реализираме печалба като него? Инвестирайте в бизнес с доста ниски разходи за възнаграждението на служителите.

Джефри Гундлах

Известен с прякора си „Кралят на облигациите“, Гундлах твърдо вярва, че дисциплината винаги печели над емоциите. Притежавайки трезвен и изчислителен ум, той предпочита да инвестира, избирайки обекта на инвестициите поотделно и третира обектите на инвестициите си изключително неемоционално.

Къде да инвестираме финанси? В средствата, създадени от Гундлах или в увеличението на долара, както той самият прави.

Уилям Шарп

Носителят на Нобелова награда по икономика съветва всички внимателно да изчислят първо рисковете и да не се поддават на потенциалната възвращаемост на инвестициите. Как да инвестираме средствата си правилно? Преди да инвестирате собствените си пари, не забравяйте да изчислите очакваната възвращаемост. Опитайте се да инвестирате изключително в борсово търгувани фондове с наистина ниски комисионни или диверсифицирани индексни фондове.