3 алтернативни начина за печелене на средства

Ето как можете да увеличите месечните си доходи

 

В динамичното време, в което живеем, все по-честно ни се налага да избираме между това дали да разполагаме с налични средства или със свободно време. Факт е, че колкото повече работим, толкова по-добри доходи ще получим, но не ни остава почти никакво свободно време. И обратното, ако разполагаме с време за семейство, приятели и пътувания, то обикновено усещаме недостиг на средства, поради което не можем да реализираме плановете си.

Днес ще ви представим 3 алтернативни начина, чрез които можете да получавате допълнителни доходи. Разбира се, винаги можете да вземете пари на заем, но все пак в този случай ще трябва да върнете дължимата сума. А ако намерите алтернативни начини, за да си осигурите допълнителни доходи, ще успеете да стабилизирате месечния си бюджет и дори ще имате възможност да спестите средства за евентуални бъдещи непредвидени ситуации. Ето и нашите 3 предложения:

1. Допълнителни пари от нещо, от което разбираме

Не бързайте да отричате това предложение, макар и да смятате, че няма на какво да научите хората или че не сте добър преподавател. Всеки от нас има различна професия или талант, които са интересни за приятели, познати и всъщност голям брой хора, които изобщо не познавате. Без значение дали сте водопроводчик, собственик на малък бизнес, шивачка или практикувате друга професия – имате на какво да научите хората. Не се колебайте да предложите обучение на заинтересованите срещу комисионна. Така не само ще се проявите като професионалист в сферата, в която работите, ще спечелите допълнителен доход без много усилия, но и ще помогнете на хората, които искат да станат по-добри във вашата сфера.

Ако се притеснявайте да го направите лично, можете и да запишете видеа с обяснения или практически демонстрации на нещо, което правите на работа и да поискате малка комисионна от хората, които имат интерес, за да изгледат видеото.

2. Поддържане на онлайн магазин

Това е изключително популярна допълнителна работа, тъй като е гъвкава, може да се извършва от всяка точка на света, а и ще ви спечели сравнително добър допълнителен доход. Ако владеете чужд език, сумата за поддържане на онлайн магазина от ваша страна съответно се очаква да бъде и по-висока.

За да се заемете с тази дейност ви трябват единствено компютър и интернет. В най-честите случаи, се налага да качвате продукти в сайта, т.е. това е изключително лесна, но времеемка работа, която не само ще запълни дупките в месечния ви бюджет, но и дори ще можете да спестите поне малка сума.

За да се заемете с това не е необходимо да имате добри компютърни познания, защото в повечето случаи се преминава курс или обучение, но ако вече сте се сблъсквали с подобни задачи, толкова по-добре за вас. А за да се чувствате по-сигурни, помолете човека, с когото работите или приятел, който има опит с това, да ви помогне поне за първите два или три продукта.

3. Афилиейт платформи

Това безспорно е един от най-привлекателните начини за печелене на допълнителни средства, тъй като на практика не се изискват никакви допълнителни усилия от ваша страна. Но има едно много важно условие – трябва да имате собствен сайт, блог или добре развити социални канали. Чудите ли се защо?

При афилиейт маркетинга на практика вие препродавате чужд продукт или услуга. Това може да стане чрез качване на снимка, статия, банер или друг вид предварително подготвен материал от фирмата, чиито продукти или услуги препродавате. Само за няколко секунди се инсталират проследяващи кодове, които да отчитат вашата комисионна, ако някой от приятелите, последователите или посетителите на сайта ви е купил продукта или услугата, които сте добавили. И воала! Печелите допълнителни средства без допълнителна работа, излишни главоболия или необходимост да правите нещо различно от това, което обичате.