Как да спестим пари при пазаруване на домакински уреди

Купуването на нов домакински уред е вълнуващо, но може бързо да излезе скъпо. Не винаги е нужно да се дават много пари, най-малкото защото понякога плащаме за марката, отколкото за качеството на самия уред. Спестяването на пари е по-лесно, отколкото си мислите. В тази статия ще ви представим няколко начина, чрез които да спестите пари при пазаруването на нови домакински уреди.

Разпродажби за ликвидации

Пазарувайте по време на разпродажби. Когато пазарувате домакински уреди, ликвидационните разпродажби са отличен начин да спестите пари от домакински уреди. Тези разпродажби предлагат най-добрите отстъпки, а наградите са най-благоприятни.
Най-добре е да посетите разпродажба поне две седмици преди магазинът да затвори за сезона. Все пак, бъдете нащрек, тъй като при ликвидационните разпродажби често не се получават най-добрите икономии. Повечето магазини не съобщават точната дата на затваряне, тъй като това зависи от лизинговите им договори и разпродажбите на складови наличности.

Домашни разпродажби

Търгувайте със старите си уреди. Домакинските уреди са по-достъпни по време на празници и определени сезони. Пазаруването през тези периоди може да ви спести пари. Големите търговци на дребно, обикновено провеждат големи разпродажби около празничните уикенди или определени празници за пазаруване. Други магазини също имат разпродажби през празничните уикенди. Има вариант, при който да продадете стария си електроуред, а с парите от него да си помогнете за акупуването на нов. Това ще намали разхода. Възможно е също и да направите бартер между уреди с друг продавач, без да се включват разходи.

Уреди втора употреба

Закупуването на спрени от производство модели, демонстрационни единици или електроуреди с транспортни дефекти, може да ви спести немалко пари. Някои търговци на дребно обаче, не обявяват тези отстъпки и може да се наложи да се обадите предварително, за да се уверите, че конкретният модел все още е наличен. Уредите с леки несъвършенства могат да бъдат значително по-евтини, а някои търговци на дребно ги продават като ремонтирани единици. Цените могат да бъдат още по-ниски, ако уредите все още имат гаранция.

Търговия със стари уреди

Един от начините за спестяване на пари от нови домакински уреди е да размените старите си уреди. Можете да намерите стари уреди за размяна при местния търговец на уреди или като потърсите в онлайн каталози с обяви. Търговските отстъпки, ви позволяват да приспаднете стойността на стария уред от цената на новия.
Когато пазарувате нови уреди, винаги проверявайте за разпродажби. Попитайте продавача – кога моделът ще бъде на разпродажба.   Търсете разпродажби през празничните уикенди и по време на празничните сезони. Ако магазинът за електроуреди е известен с лошо обслужване, проверете отзивите и вижте дали спазват гаранцията си. Ако магазинът не предлага гаранция, трябва да избягвате да го купувате от него.

Класиране по енергийна звезда

Когато пазарувате домакински уреди, търсете рейтинги. Energy star етикетите се издават от Агенцията за опазване на околната среда. Продуктите, сертифицирани от Energy Star, спестяват пари на потребителите и на околната среда, тъй като използват по-малко енергия. Въпреки че уредите с енергийна звезда струват повече от тези без рейтинг, те пестят енергия и поддържат висока производителност. Прочетете внимателно оценките на Energy Star, преди да купите. Класификациите на Енергийна звезда, са чудесен начин да сравнявате различни продукти и да пестите пари. Домакинските уреди използват много енергия, което може да повиши сметките ви за комунални услуги. Важно е да купувате уреди с рейтинг Energy Star, за да пестите енергия и пари.

Онлайн търговци на дребно

Ако пазарувате нови уреди онлайн, може да се възползвате от промоционалните разпродажби. Повечето компании за електроуреди провеждат промоционални продажби през есенните и зимните месеци. Тъй като производителите се подготвят да пуснат нови модели за празничния сезон, те са нетърпеливи да разчистят старите наличности и да освободят място за новите модели. Можете да спестите много от висок клас уреди, включително хладилници, като закупите по-стар модел. Ако обаче ще купувате нов хладилник, може би ще искате да изчакате до Черния петък или Коледа, за да го купите.
Първо, запознайте се с нуждите си. Преди да започнете да пазарувате, решете колко можете да похарчите, помислете за стила и цвета. Може също така да поискате да измерите размера на помещението или на уреда. Не забравяйте да проверите енергийния клас, преди да купите. По-високият енергиен рейтинг означава по-голяма енергийна ефективност.