6 необходими аксесоари за тенис на маса

Защо аксесоарите за тенис на маса са важни?

Всеки играч, който има сериозно отношение към тенис на маса има нужда от допълнителни аксесоари за тенис на маса, без които просто не може да практикува нормално. Тези аксесоари са нужни, от една страна за по-пълноценното и качествено изживяване, а от друга заради самочувствието, което изграждат в този толкова психологически спорт.

6 аксесоара за тенис на маса, от които играчите имат нужда

Тук можете да прочетете нашия кратък списък от необходими аксесоари за тенис на маса.

1. Спортни обувки

Спортни обувки за тенис на маса са може би най- важната част от облеклото на състезателя, тъй като те дават гаранция за неговото удобство, възможността му да се придвижва бързо,  сигурно и стабилно по игралното поле без да се притеснява от подхлъзване или някакво друго неприятно изживяване.

Спортните обувки за тенис на маса са много и различни видове и марки. Те трябва да бъдат леки, удобни и стабилни. Най- важното при тях е вида на подметката. Материалът от който е изработена при тенис обувките е такъв , че състезателят да не се пързаля и да има възможно най-голямо сцепление с настилката на игралното поле. Друго важно нещо разбира се е удобството, материала от който са изработени обувките и красивия дизайн. 

2. Спортно облекло

Спортният екип  за тенис на  маса  гарантира удобство и комфорт на състезателите, а също е красив и многофункционален. Специалните дишащи материи ,от които е изработен са леки проветриви и удобни.

Той се състои от тениска, къси панталонки или поличка и чорапи.

Както всяко нещо на пазара , различните производители на тенис екипировка предлагат варианти на облекла, различаващи се по качество и по цена.  Марките Donic, Gewo, Yasaka, Victas , предлагат цели спортни екипи или части от тях с възможност за различни комбинации. Всеки състезател сам подбира облеклото си според своите предпочитания или изисквания към материите ,  своите разбирания за качество и чувство за естетика и красота.

3. Калъф

Калъфът за ракетата е един от най- важните аксесоари на състезателите. Той осигурява правилно съхранение на ракетата, възможност за лесно и безопасно пренасяне или транспортиране в  спортен сак, раничка или друго. Калъфчетата са  различни видове. Те могат да са предназначени за една или  две ракети, да имат отделение за съхранение на няколко топки или пък не. 

4. Продукти за поддръжка на хилките

И тъй като ракетата е най- важното оръжие  на един професионален състезател, за нейната поддръжка има редица други продукти. Различните почистващи спрейове  се използват заедно с почистващите гъбички . Съществуват и продукти  за възстановяване на фалца- когато гумата ни вече не е „в първа младост“ , тоест когато вече е загубила голяма част от фалца си , с помощта на този продукт имаме възможност  временно да възстановим част от качествата и поне за временно ползване.

5. Тенис топчета

Качествените тенис топки са от важно значение за всеки играч. Когато имате хубави състезателни топки ще можете да разчите , че ударите ви ще се получават добре, а и ще получавате уважението на останалите членове на залата, в която тренирате.

6. Предпазна лента

Друго съществено допълнение към ракетата, което се използва масово от всички състезатели , това е предпазната лента. Тя се залепва отстрани на дървото, като може да обхваща и част от дебелината на гумите. Лентата предпазва странично дървото от неволни  удари, повреждане или откъсване на част от дървото или гумата . Обикновено тя  служи  и като рекламен стикер на някоя популярна марка аксесоари за тенис на маса.

Как да изберем добра марка аксесоари?

Трудно е да се посочи най-добра марка за аксесоари за тенис на маса. Но на която и да е от големите марки се спрете няма да сгрешите. Тези Марки са VICTAS, YASAKA, DHS, DONIC , GEWO.