Все повече ИТ компании работят  с биткойн

Едва ли има човек, който да не е чувал за криптовалута номер 1 в света, а именно Биткойн. Съкращението на тази валута e BTC, и колкото и да не ви се вярва, днес, през 2020 година, един биткойн се търгува за 18785 лв., като това е курс купува. Продажната му цена е 17909 лева, което означава, че ако днес сте решили да инвестирате в криптовалутата, ще трябва да платите малко по-ниска цена от реалната му стойност.

Да се върнем към електронните услуги, особено заплащането на сървърни ресурси, онлайн услуги и други сходни. Кога и кой предпочита да търгува с криптовалутата биткойн? Това е важен въпрос, който ще разискаме сега с Вас. Основната причина се крие в това, че тази валута е непроследяема, т.е. няма кой да разбере какво сте купували, от къде и друга информация. С други думи, криптовалутите, като цяло, предоставят свобода и спокойствие, както за продавачите, така и за купувачите.

В България, ако се направи статистика, ще се установи, че поне 1/3 от компаниите биха приели криптовалута, чрез която да се заплати дадена услуга.

Например, клиент Ви потърси за изработка и SEO на сайт, и Ви заяви, че може да плати единствено с биткойн… Как бихте реагирали? Бихте ли го обслужили?

Повечето големи  уеб студия биха ви отговорили  с „Да“, и при това категорично.  Можете да видите в долната част на сайта W-SEO.com, че в начините за плащане присъства и опцията „криптовалути“. Все по-често ще срещате подобна опция и на други места в уеб пространството.

Ако още се колебаете, дали да включите криптовалутите като начин за разплащане, то се надяваме, че след тази статия по-лесно ще вземете решение.